-->

Vores bedste tips til maling af loft

​Skal dit loft have et løft, så giv det et frisk lag maling. Det kan virke uoverskueligt, men det er faktisk ikke særlig svært. Herunder har vi samlet vores bedste råd til dig, der skal i gang med maling af loft.

Inden du går i gang

Inden du kan begynde malerarbejdet på selve loftet, bliver du nødt til at gøre lidt forarbejde for at sikre, at resultatet bliver pænt, og malingen ikke havner der, hvor den i hvert fald ikke skal være. Der er to essentielle dele af forberedelsen: Indkøb af materialer og værktøj samt klargøring af rummet.

Materialer og værktøj

Du har formodentlig allerede gjort dig nogle overvejelser om farven på loftet, men også typen af maling spiller en rolle. Der findes maling, der er specielt udviklet til maling af loft, kaldet loftmaling. Den vil ofte have en større mathedsgrad, så den i mindre grad reflekterer lyset, og den er ofte også mindre slidstærk. Sidstnævnte plejer dog ikke at være et problem, da loftet vil kræve mindre rengøring end væggene. Hvis du vil, kan du dog også bruge vægmaling på dit loft, men så kan det være en god idé at være opmærksom på glansfaktoren.

Er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge, kan du altid bede om hjælp i en farvehandel, et byggemarked eller hos en malermester. Generelt kan det være en god idé at rådføre sig med en malermester om maling af loft. Både for hjælp til valg af maling, men også fordi det kan være en fordel at få hjælp til spartling og selve malingen, hvis det er store flader, det handler om, eller du gerne vil sikre dig et professionelt resultat. Befinder du dig i Nordsjælland, kan du kontakte os hos TBmal.dk – vi står altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt.

Udover malingen skal du bruge:

  • lille pensel
  • malerulle med lang skaft
  • malebakke
  • stige
  • plastfolie til at afdække gulv og møbler
  • malertape til at fæstne folien til gulvet

Forberedelse af rummet

Det første, du skal gøre, er at rykke alle møbler ud af rummet. Dem, der ikke kan fjernes, afdækkes med folie. Herefter kan du afdække gulvet.

Inden du begynder at male, er det en god idé at fjerne alle søm, skruer eller rawplugs, der måtte side i loftet og spartle hullerne. Tør derefter loftet af med en fugtig klud, så du sikrer, at der ikke sidder rester af støv eller spindelvæv, der fanges i det nye lag maling. Når loftet er helt tørt, er du klar til at male. 

Maling i praksis

Når du først åbner malingen, skal den røres for at sikre, at den er blandet godt, og du får en ensfarvet farve hele vejen igennem. Start herefter med at male alle kanter og hjørner med din lille pensel.

Herefter kan du hælde noget maling over i malebakken. Pro tip: træk en plastikpose over malebakken og hæld derefter malingen på. Så kan du, når du er færdig, blot trække plastikposen af og smide den ud; så behøver du ikke at rengøre malebakken. Dyp malerullen i malingen og rul den et par gange. Gentag til du har en lige fordeling af maling henover hele rullen. Brug rullen til at male de store flader i loftet ved at starte i en side og rulle henover loftet. Det kan være en god idé at male sådan, at du ikke står lige under rullen – så undgår du nemlig at få maling i ansigtet. Synes du alligevel, at du får maling i øjnene, kan du vælge at bruge sikkerhedsbriller.

Når du har malet hele loftet, skal du blot lade det tørre. Alt efter hvilken maling du har, kan det være nødvendigt at male flere lag. Det vil du som regel kunne læse i instruktionerne på selve malingen – alternativt kan du spørge om råd der, hvor du køber malingen.

Afsluttende opgaver

Når du er færdig med at male, skal du vaske det udstyr, du har brugt med det samme. Jo længere tid du venter, jo sværere bliver det at rengøre. Har du ikke brugt al malingen, skal spanden eller bøtten lukkes tæt og opbevares et køligt (men ikke koldt) sted uden direkte sollys.

Tør redskaberne af med papir, så du får så meget maling af dem som muligt. Skyl dem derefter med lunkent vand, til vandet løber klart. Du kan bruge helt almindeligt hårshampoo eller opvaskemiddel til at rengøre værktøjet. Når penslerne og rullen er helt rene, kan du lade dem lufttørre. Bruger du oliebaseret maling eller akrylmaling, kan det kræve lidt mere knofedt at få renset penslerne og rullen. Brug eventuelt brun sæbe for at fjerne al maling, så er de klar til næste gang!

Når din maling på loftet er helt tør, kan du fjerne tape og folie og rykke møblerne tilbage. Sæt dig herefter i din sofa, din seng eller på gulvet, se op og nyd synet af dit flotte arbejde!

FAQ

Hvilken slags maling skal jeg bruge?

Du kan bruge både almindelig vægmaling og loftmaling til at male dit loft. Om du skal bruge vandbaseret maling eller akrylmaling afhænger af forskellige faktorer. Rådfør dig eventuelt med en ekspert i farvehandlen eller en maler.

Hvilket værktøj skal jeg bruge til maling af loft?

Du skal bruge maling, pensel, malerrulle og -bakke, en stige og plastfolie.

Kan jeg selv male mit loft?

Ja, det kan du sagtens! Skal du male meget, eksempelvis alle lofter i dit hus, kan det dog være en fordel at hyre en malermester. Det går hurtigere, og du sikrer, at du får et flot resultat.

Indhent uforpligtende tilbud på alt malerarbejde i Nordsjælland

Herunder Frederiksværk, Asserbo, Liseleje, Slangerup, Helsinge, Tisvildeleje, Fredensborg.

Vi har mange års erfaring og tilbyder løsninger på enhver form for malerarbejde både inde og ude. Vi arbejder med sans for detaljerne og sørger for et omhyggeligt arbejde fra den første planlægning til den afsluttende rengøring.

Har du en malerrelateret opgave i Frederiksværk, Asserbo, Liseleje, Slangerup, Helsinge, Tisvildeleje, Fredensborg. så står vi gerne for en professionel udførelse af opgave, hvor du, som kunde, kan være sikker på grundigt arbejde og kompetent rådgivning.

Hurtig hjælp til alle opgaver​

Rådgivning og sparring vedr. alle opgaver

Vedhæft billeder
Betingelser *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kompetent malerfirma i Nordsjælland

Leder I efter et kompetent malerfirma i Nordsjælland til at varetage maling af projekt? Så kontakt os med henblik på en snak og et uforpligtende tilbud på malerarbejde, udført af Tbmal.dk.

Kontakt Tbmal.dk

​Bagerstræde 5, 1. Th, 3390 Hundested

Gå til rutevejledning

Tlf.: 24 80 35 42 

E-mail: tbmal1@hotmail.com