-->

Vores bedste tips til maling af køkken og køkkenlåger

​Køkkenet er et af de rum, mennesker opholder sig mest i, og hvor der sker mest på en dag. Det gør, at der er risiko for meget slitage i et køkken – og tilmed kan man godt blive lidt træt af et sted, når man bruger så meget tid der. Hvis du synes, at dit køkken er blevet kedeligt, eller det begynder at se gammelt ud, og du får lyst til at rive det hele ud og få et nyt – ja, så vent lige et øjeblik.

Måske er det slet ikke nødvendigt at skifte køkkenet. Du kan give dit køkken helt nyt liv med et frisk lag maling og forlænge dets levetid betydeligt.

Vores bedste tips til maling af køkken og køkkenlåger

7 gode tips til maling af køkken og køkkenlåger

1. Mal det hele på en gang

Det kan lyde overvældende, men hvis du ikke har et ekstra stort køkken, bør du sagtens kunne nå at male det hele på én dag. Det gælder om at minimere tiden, dit køkken ikke kan bruges. Sæt derfor en hel dag af, så kan du hurtigt begynde at kokkerere igen.

Det kan være nødvendigt med mere tid, hvis du skal male indersiden af køkkenskabene eller alle hylder – i så fald skal du også bruge tid på at rydde det hele ud og ind igen. Det er dog heldigvis ikke noget, der helt sætter en stopper for brug af køkkenet i modsætningen til selve malerarbejdet.

2. Forberedelse er det halve arbejde

Inden du går i gang med maling af køkken, bør du sørge for, at have ordnet al forberedelse, så du ikke skal gå frem og tilbage mellem processer og materialer. Sørg således for at have fjernet alt fra hylder og overflader, der skal males, og husk, at der der skal være afdækket, rengjort og indkøbt de nødvendige materialer.

3. Beskyt andre overflader

Alt i køkkenet, der ikke skal males, bør overdækkes med plastfolie og tapes med malertape. Det er nemlig rigtig ærgerligt, hvis der ender maling på den flotte bordplade af træ, der egentlig ikke skulle have ny farve. Hertil hører også at afdække gulvet.

4. Rengør inden du går i gang

I køkkenet er der stor risiko for, at overflader, hylder og låger kan have pletter eller fedtrester, især dem der er tæt på komfuret.

Sørg for at rengøre enhver overflade, du skal behandle, inden du begynder at slibe, grunde eller male. Brug mild sæbe, varmt vand og en klud til at rense og lad det tørre, inden du fortsætter arbejdet.

5. Brug grunder på forbehandlede overflader

Skal du male træværk, der er forbehandlet, bør du male overfladen med en grunder først. Dermed sikrer du, at pletter eller andet ikke trænger igennem malingen, og du giver malingen den bedste forudsætning for at hæfte.

6. Afmonter håndtag

Når du skal male køkkenlåger, skal du huske at afmontere håndtag, så du ikke kommer til at male over dem.

Opbevar håndtagene og de tilhørende skruer sammen, så du ikke mister dem. Du kan placere dem i en lille plastikpose eller bruge malertape til at samle skruerne og tape dem fast til det enkelt håndtag.

7. Afmonter lågerne

Nu hvor du alligevel er i gang med at afmontere håndtagene, kan du lige så godt afmontere hele lågen. Så undgår du også risikoen for at male på diverse hængsler. Brug samme fremgangsmåde til hængslerne, som med håndtagene og de tilhørende skruer.

Du kan med fordel dække en stor overflade – for eksempel dit spisebord eller en arbejdsplade – så du skåner ryggen, når du arbejder. Gulvet kan dog også bruges, så længe du husker at lægge lågerne på plastfolie eller afdækningspap. For at gøre det nemmere at male kanterne på dine køkkenskabe, kan du lægge et par tynde brædder eller lignende under køkkenlågerne, så de løftes en smule fra overfladen.

Med ovenstående tips er du godt rustet til at male dit køkken og dine køkkenlåger. Skulle du alligevel være i tvivl, eller ikke have tid til selv at give dit køkken et nyt pust, er du velkommen til at kontakte mig på TBmal.dk.

Jeg tilbyder en række forskellige malerservices, og tager gerne en uforpligtende snak om mulighederne for dit køkken.

FAQ

Hvilke materialer skal jeg bruge?

For at male køkken skal du til at starte med bruge rengøringsudstyr (sæbe, vand, klud), plastikfolie og malertape til afdækning, sandpapir til slibning samt malerudstyr (pensler, evt. grunder, maling). Du kan få rådgivning til type af maling og grunder i dit nærmeste byggemarked.

Hvornår bør jeg male mit køkken?

Hvis du er lidt træt af looket i dit køkken, eller synes det er lidt slidt, så er maling af køkken og køkkenlåger en nem måde at give det nyt liv. Ofte er det nemlig stadig i god nok stand til, at det ikke behøver at udskiftes helt .

Skal jeg afmontere mine køkkenlåger, hvis de skal males?

Du skal ingenting – men at afmontere køkkenlågerne gør det klart nemmere at male dem. Hvis du ikke afmonterer dem, er der større risiko for, at du kommer til at male over hængsler og håndtag, og det bliver sværere at male kanterne. Så gør dig selv en tjeneste og afmonter dem.

Indhent uforpligtende tilbud på alt malerarbejde i Nordsjælland

Herunder Frederiksværk, Asserbo, Liseleje, Slangerup, Helsinge, Tisvildeleje, Fredensborg.

Vi har mange års erfaring og tilbyder løsninger på enhver form for malerarbejde både inde og ude. Vi arbejder med sans for detaljerne og sørger for et omhyggeligt arbejde fra den første planlægning til den afsluttende rengøring.

Har du en malerrelateret opgave i Frederiksværk, Asserbo, Liseleje, Slangerup, Helsinge, Tisvildeleje, Fredensborg. så står vi gerne for en professionel udførelse af opgave, hvor du, som kunde, kan være sikker på grundigt arbejde og kompetent rådgivning.

Hurtig hjælp til alle opgaver​

Rådgivning og sparring vedr. alle opgaver

Vedhæft billeder
Betingelser *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kompetent malerfirma i Nordsjælland

Leder I efter et kompetent malerfirma i Nordsjælland til at varetage maling af projekt? Så kontakt os med henblik på en snak og et uforpligtende tilbud på malerarbejde, udført af Tbmal.dk.

Kontakt Tbmal.dk

​Bagerstræde 5, 1. Th, 3390 Hundested

Gå til rutevejledning

Tlf.: 24 80 35 42 

E-mail: tbmal1@hotmail.com