-->

​Guide til maling af vægge

Uanset om du er en gør det selv-veteran, eller om du vil kaste dig ud i et malerprojekt for første gang, er det vigtigt, at du har styr på den rette fremgangsmåde, når du skal male dine vægge.

I denne artikel vil vi give dig en gennemgang af de mest essentielle tips til hvordan du lykkes med at male dine vægge, så du kommer i mål uden at skulle gøre arbejdet om igen flere gange.

Læg en slagplan

Før du tager fat i malerrullen, kan det være en god idé at overveje, hvordan du forestiller dig, at det endelige resultat skal se ud. Du for eksempel overveje, om alle væggene skal være ensfarvede, hvorvidt dit loft også trænger til et nyt lag eller om du vil have en accentvæg, der har en kontrasterende nuance.

Forbered værelset og væggene før du maler

Når du skal male dine vægge, er det vigtigt at være opmærksom på at skåne dine møbler og dit gulv. Derfor er det essentielt at lægge afdækning på gulvet og eventuelt plastik over møblerne. På den måde sikrer du dig både mod uønsket malerstænk og pletter på den dyrebare sofa, du har arvet fra mormor. Sæt også malertape på lister, dørhåndtag, vinduer, døre og andre steder, hvor du vil undgå pletter af maling.

Nogle anser afdækning for at være valgfrit, men selv hvis du har den mest rolige hånd, kan vi næsten garantere, at du vil spilde pletter her og dér. Når du senere skal fjerne afdækningen er det derfor også vigtigt at lade malingen blive tør, inden du ruller det hele sammen og smider det i skraldespanden.

Nogle vægge kan også trænge til en kærlig hånd med spartlen og en grundig rengøring inden malerarbejdet begynder.

Mal med pensel og rulle

Så er du endelig klar til at male!

Start med at male ved kanter og hjørner med en pensel, og tag derefter den store malerrulle frem og mal i et W-mønster, så hele væggen bliver dækket.

Husk at gøre en væg helt færdigt ad gangen, da det sikrer, at du maler ‘vådt-i-vådt’. Når det første lag er tørret, typisk efter 2-4 timer, kan du gentage processen med et andet og tredje lag, hvis det er nødvendigt.

Rengøring

Efter at malingen er tørret, kan du inspicere dit arbejde og tilføje et yderligere lag maling ved behov. Undersøg eventuelt om malingen er jævn. Er den det – og dækker malingen grundigt – kan du klappe dig selv på skulderen over det gode arbejde og sætte dine møbler og elinstallationer tilbage.

Husk at vaske din malerrulle og penslerne i varmt vand og lad dem tørre over natten.

Slip for besværet - hyr et malerfirma

Om ovenstående umidddelbart lyder som en for stor mundfuld, kan det også være et alternativ at hyre et malerfirma som TB Mal til at gøre arbejdet for dig. Vi har mange års erfaring med at tilbyde malerløsninger både inde og ude, og vi sætter kundetilfredshed i højsædet.

Du kan indhente et uforpligtende tilbud i dag ved at klikke dig ind på vores hjemmeside.

FAQ

Hvad bruger jeg til afdækning?

Du kan bruge afdækningspapir til gulvene og eventuelt lægge plastik over dine møbler, inden du går i gang med at male.

Hvilke slags services tilbyder TB Mal?

Vi tilbyder bl.a. maling af facader og indvendige rum, spartling, filtopsætning og naturligvis rengøring efter, at arbejdet er færdiggjort.

Hvor i landet kan TB Mal komme ud?

Vi holder til i Hundested, men har mulighed for at løse malerprojekter i hele Nordsjælland.

Indhent uforpligtende tilbud på alt malerarbejde i Nordsjælland

Herunder Frederiksværk, Asserbo, Liseleje, Slangerup, Helsinge, Tisvildeleje, Fredensborg.

Vi har mange års erfaring og tilbyder løsninger på enhver form for malerarbejde både inde og ude. Vi arbejder med sans for detaljerne og sørger for et omhyggeligt arbejde fra den første planlægning til den afsluttende rengøring.

Har du en malerrelateret opgave i Frederiksværk, Asserbo, Liseleje, Slangerup, Helsinge, Tisvildeleje, Fredensborg. så står vi gerne for en professionel udførelse af opgave, hvor du, som kunde, kan være sikker på grundigt arbejde og kompetent rådgivning.

Hurtig hjælp til alle opgaver​

Rådgivning og sparring vedr. alle opgaver

Vedhæft billeder
Betingelser *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kompetent malerfirma i Nordsjælland

Leder I efter et kompetent malerfirma i Nordsjælland til at varetage maling af projekt? Så kontakt os med henblik på en snak og et uforpligtende tilbud på malerarbejde, udført af Tbmal.dk.

Kontakt Tbmal.dk

​Bagerstræde 5, 1. Th, 3390 Hundested

Gå til rutevejledning

Tlf.: 24 80 35 42 

E-mail: tbmal1@hotmail.com